07 Aralık 2005

PORTAKALLI BROKOLİ

MALZEMELER:
800 gr brokoli
3 domates
1 soğan
1 kaşık çam fıstığı
1 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi
½ portakal suyu
3 kesme şeker
Tuz, karabiber, sıvıyağ
Brokoliyi birkaç dakika haşlayın. Ayrı bir tencereye sıvıyağ/zeytinyağı koyup soğan ve çam fıstığını kavurun. Brokoloyi ekleyip soğanla biraz kavurun. Rendelediğiniz domatesleri, portakal kabuğu rendesini, portakal suyunu, tuz ve karabiberi, şekeri ekleyip kapağını kapayın ve 10-15 dakika pişirin.
Bir de püf noktası: brokoli, karnabahar ve lahana pişerken eve kötü koku yayılmasını engellemek için tencerenin kapağına bir parça ekmek koyun.

Etiketler:

2 Comments:

Blogger Sibel said...

Ne hoş bir tarif Tuğçe, hiç düşünmezdim brokoliyle portakalı birarada:) Ama kerevize yakıştığına göre brokoliye de yakışır herhalde..

08:21  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

16:45  

Yorum Gönder

<< Home