28 Kasım 2005

BALKABAĞI SALATASI


MALZEMELER
4 dilim balkabağı
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Birer çorba kaşığı balsamik sirke, üzüm sirkesi, nar ekşisi
Birer tatlı kaşığı mayonez ve yoğurt
Kırmızı biber, tuz
Yarım çay bardağı dilimlenmiş kornişon turşu
Yarım çay bardağı ayıklanmış kabak çekirdeği
Bir dolmalık biber
YAPILIŞI
Balkabaklarını küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağı ve dövülmüş sarımsakla kavurun. Bir kapta sirkeleri, nar ekşisini, yoğurt ve mayonezi, kırmızı biber ve tuzu karıştırıp salatanın sosunu hazırlayın. Sotelenmiş balkabaklarını servis tabağına alın. Turşuları ekleyip karıştırın. Üzerine kabak çekirdeğini serpin ve etrafına doğradığınız dolmalık biberleri yerleştirin. Kabak çekirdeği için isterseniz balkabağını ayıklarken içindekileri atmayın ve yıkayıp kuruttuktan sonra hafif tuzda kavurun. Ben atmaya kıyamıyorum da :). Sosunu üstüne gezdirerek dökün. (Balkabağı yumuşamış olduğundan parçalanmaması için çok karıştırmamaya dikkat etmek gerekiyor) Soğuk olarak servis edin.

Etiketler:

2 Comments:

Anonymous Adsız said...

ne kadar ilginç bir fikir. hiç aklıma gelmezdi böyle birşeyde kulanmak kabağı. hep tatlı yediğimiz birşeyi tuzlu birşeyde düşünmek zor oluyor. acaba tadı nasıl oluyor merak ettim.

12:07  
Blogger tugce:-) said...

merhaba hale,
haklısın insan tereddüt ediyor biraz ama değişik şeyler denemek istedim ve böyle birşey çıktı ortaya. tadını biraz patatese benzettik biz, hoşumuza da gitti...

12:09  

Yorum Gönder

<< Home