05 Aralık 2005

VİŞNELİ KAKOLU KEK


MALZEMELER:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
¾ su bardağı yağ
1 su bardağı süt
½ su bardağı yoğurt
7 çorba kaşığı kakao
2,5 su bardağı un
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı vişne (taze, konserve veya dondurulmuş)
½ su bardağı antep fıstığı
½ su bardağı damla çikolata
3 çorba kaşığı vişne likörü

YAPIMI:
Yumurta ve şekerleri çırpın. Yağ, süt, yoğurt ve kakaoyu ekleyip tekrar karıştırın. Bu karışımdan bir bardak ayırın. Sonra un, vanilin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Antep fıstıklarının kabuklarını ayıklayıp suda bekletin. Vişnelerinizi ayıklayıp ikiye bölün. Kek karışımına fıstık, vişne ve damla çikolatayı da ekleyip karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine döküp, 160 derece fırında pişirin. Ayırdığımız kek karışımına 3 kaşık likörü katın. Fırrndan çıkardığınız sıcak keke bu sosu yedirin. Soğuduktan sonra antep fıstığı ve vişneyle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Etiketler: ,

2 Comments:

Blogger tugce:-) said...

ben de vişne ve çikolata ikilisinin hayranlarındanım, aklıma birşeyler geldikçe beraber kulanmaya çalışırım. ben vişneleri, daha önce yaptığım vişne likörünün tanelerinden kullandım, onlarla daha neler yapabilirim diye de düşünüyorum :)

17:52  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

16:54  

Yorum Gönder

<< Home