LAHANA KIZARTMASI SARMASI
MALZEMELER
8 lahana yaprağı
1 yumurta
Kızartma için sıvı yağ
250 gr mantar
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
Kırmızı biber, kekik, nane
5-6 ceviz
1 çorba kaşığı salça/ 2 domates
YAPILIŞI
Lahana yapraklarını tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın ve çıkarıp suyunu havluyla kurulayın. Bir yumurtayı çırpıp, lahana yapraklarını yumurtaya bulayın ve kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını almasını saplayın. Bu arada mantarları küçük küçük doğrayın ve bir tencerede biraz zeytinyağı, karabiber, kekik ve isterseniz 2 diş dövülmüş sarımsakla kavurun.
Ayrı bir kapta yoğurt, mayonez, kırmızı biber, kekik ve naneyi karıştırın. Lahana yaprağının içine önce yoğurtlu karışımı sürün, sonra bir parça mantar koyun. Yaprağı sarıp, yenilebilecek büyüklükteki parçalara ayırın ve servis tabağına dizin. Sarımsağı çiğ seviyorsanız mantarı pişirirken koymayıp yoğurtlu karışıma da koyabilirsiniz.
Mantarınız arttıysa 1 bardak suda ezdiğiniz salçayı veya rendelenmiş domatesi üstüne ekleyin ve domatesli bir sos yapın. Sosunuzu lahanaların üstüne gezdirin ve elinizde kırdığınız cevizleri de serpip soğuk olarak servis yapın.
(Resimleri karanlıkta çekmem gerektiği için pek güzel çıkmadı ama tabakta görüntüsü oldukça güzel oluyor : ) )
Etiketler: Yemek/Tuzlu
4 Comments:
Tugce, ne kadar degisik bir tarif bu boyle! Eminim cok guzeldir. Senin eserin mi, yoksa bir yoreye mi ait?
merhaba zinnur,
aksam dolapta duran lahanayla ne yapsam diye düşündüm ve ortaya böyle birşey çıktı. doğaçlama bir tarif yani :)
ellerine saglik tugcecim,valla bir laz olarak bu dogaclamayi aklimda tutmaliyim:)
guzel bir tarifmis. tebrik ederim.
Yorum Gönder
<< Home