10 Kasım 2005

KABAK TATLISI PASTASI :)


MALZEMELER:
2 kg balkabağı
2,5 bardak toz şeker
3-4 adet karanfil
1-2 sakız
½ kg kaymak
1 bardak çekilmiş ceviz içi
Bu tatlıyı hafta sonu babaannem yaptı. Tahmin edebileceğiniz gibi ölçülerle tarif alamadım ama yaklaşık olarak böyle. Aslında bu, ölçülerini kendinize göre ayarlayacağınız bir tatlı. Yapımı zor değil ve tadı muhteşem. Ayrıca çok da güzel görünüyor :) Geçelim tarife… Soyulmuş ve kesilmiş kabakları çok az suyla tencereye koyun. İçine karanfilleri de koyun ve haşlayın. Haşlandıktan sonra karanfilleri çıkarın ve suyunu süzün. Daha sonra kabağı isterseniz rondoda isterseniz ezerek püre haline getirin. İçine şekeri ve çekilmiş sakızı da ekleyip yedirin. Şekeri tadına bakarak eklemenizi tavsiye ederim, böylece isterseniz daha az veya çok şekerli yapabilirsiniz. Yuvarlak bir kabın içine kabak pürenizin yarısını yayın ve 1 saat buzlukta bekletin. Buzluktan çıkarıp üstüne kaymağı yayın ve yine buzluğa koyup 15 dakika daha bekletin. Sonra kabağın kalanını da üstüne koyun ve servis edeceğiniz zamana kadar buzluğa koyun. Servis etmeden 5 dakika önce buzluktan çıkarıp üzerine bolca çekilmiş ceviz dökün ve dilimleyerek servis yapın. Benim şimdiye kadar yediğim en güzel kabak tatlısıydı. Sizler de beğenirsiniz umarım.

Etiketler:

5 Comments:

Anonymous Adsız said...

2che ciğim bu kabak tatlısı resimindeki tabaklar ve masa örtüleri bana hiç yabancı değil. ayrıca annem bana tarifini vermemişti okadar istememe rağmen. bu hafta ilk işim eskiden annemin olan şimdi tuğçe nin kabak tatlısı diye çağıracağım tatlıyı yapmak. annemin bir de yeşil kabaktan yaptığı bir tatlı var. onun da trifini vermemekte ısrarlı. şansını dene belki sana verir. Mujukslar

10:56  
Blogger tugce:-) said...

babanemin yeşil kabaktan yaptığı tatlıyı herkesin çok beğendiğini hatırlıyorum ama benim damak zevkime pek hitap etmediği için dener miyim emin değilim. tarif bununla aynı. haşlayıp, ezip, istediğin kadar şeker koyuyorsun. yine kaymak ve cevizle tamamlıyorsun. balkabağıyla karışık da yapabilirsin--1 kat bal kabağı bir kat yeşil kabak gibi--
afiyet olsun :)
tarfi deneyenler görüşlerini paylaşırsa çok sevinirim :)
sevgiler

11:55  
Anonymous Adsız said...

annemin yaptığı yeşilkabağın içinde bolca damla sakızı var ve koyu kivamda oluyor. birkat yeşilkabak bir kat labne peyni ile uç yada dört kat yeşil beyzaz en büyük bursa spor şeklinde servis yapabilirsin.

15:40  
Blogger Hobi Sepeti said...

Eşim kabak tatlısına bayılır ben de fırsat buldukça yapmaya çalışırım ,fakat bu şekilde eminim daha çok sevecektir.Babanenizin ellerine sağlık.
Sevgiler.

17:44  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

17:13  

Yorum Gönder

<< Home