26 Ekim 2005

SEBZELİ NARLI NOODLE (ÇİN ERİŞTESİ)


Malzemeler:
½ paket noodle
100 gr. taze fasulye
2 adet kırmızı biber
1 adet dolmalık biber
1 küçük havuç
3 çorba kaşığı nar
½ çay bardağı soya sosu
Sıvı yağ, karabiber
Yapılışı
Sebzeleri uzun, ince şeritler halinde doğrayın. Tencerede (veya varsa vogda) sıvıyağda çevirin. Tencerenizi önceden biraz ısıtırsanız iyi olur. Sebzeleri, diriliğini ve renklerinin canlılığını kaybetmeyecek şekilde pişirmelisiniz. Yüksek ateşte, karıştırarak pişirirseniz iyi olur. Sebzelerden biraz sonra narları da ekleyin.
Başka bir kaba noodle’ları koyup üstüne kaynar su dökün. 1-2 dakika sonra suyu süzün. Noddle’ın pişmesi bu kadar kolay : ). Sebzeleriniz olunca noodle’ı da üstüne ekleyip kısık ateşte birbirine karıştırın. Karabiber ve soya sosunu da ekleyip biraz daha pişirin. (Soya sosu koyduğumuz için tuz koymuyoruz). Tabii ahşap çubuklarınız varsa onlarla servis etmenizi ve yemenizi öneririm. En azından yemeye çalışmanızı :-D

Etiketler:

1 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

17:19  

Yorum Gönder

<< Home