20 Ekim 2005

FIRINDA MANTARLI MAKARNA


Malzemeler:
1 paket fırın makarna
125 gr. margarin/tereyağı
2 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
3 yumurtanın sarısı
300 gr. kaşar peyniri rendesi
½ çay kaşığı Hindistan cevizi rendesi
Tuz, karabiber
400-500 gr. mantar

Öncelikle mantarları haşlayın. Makarnayı da her zamanki gibi, bir tencere kaynayan suya biraz tuz ekledikten sonra koyarak 8-9 dakika haşlayın. Süzdükten sonra, üzerine soğuk su dökün.
Sos için tencerede yağ ve unu kavurun.1-2 dakika beklettikten sonra sütü yavaş yavaş ekleyin ve bu arada bir çırpıcıyla karıştırın. Süt sıcak olursa daha iyi olur. Tuz, karabiber ve hindistan cevizini de ekleyin. Karışımınız muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ve ılımaya bırakın. Ilındığı zaman yine çırpıcıyla karıştırarak yumurta sarılarını ekleyin. En son rendelenmiş kaşarın yarısını da tencereye ekleyip karıştırın.
Bir fırın kabına makarnayı, dilimlediğiniz haşlanmış mantarları ve sosun üçte ikisini aktarıp birbirlerine karıştırın. Sosun ve peynirin kalanını üzerine yayın. 200 dereceye ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin.
Afiyet olsun!

Etiketler:

1 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

17:26  

Yorum Gönder

<< Home