14 Ekim 2005

SARIMSAKLI BİBERLER


Pek pazara gidemediğimiz için pazara gittiğimiz nadir zamanlarda sebzelerin tazeliği ve diriliği karşısında kendimizi kaybedebiliyoruz. Geçenlerde yine böyle bir durum oldu. Biberler o kadar güzel görünüyordu ki epey fazlaca almışız. Bir türlü bitmediler. Bu durumda biberleri tüketmek ve sofraya ekstra bir tat katmak için uyguladığım bir çözüm var. Bunu kahvaltıda da tüketebilirsiniz. Veya bizim gibi akşam yemek yerine kahvaltıya karar verdiğinizde… :)
Elinizdeki biberleri bir tencere suda haşlıyorsunuz. Biberler çok büyükse ikiye bölebilirsiniz, hem tencereye daha rahat sığar hem de daha bol görünür. Biberleri koyacağınız kaseye bolca zeytinyağı (ben riviera ile sızmayı karıştırıyorum) koyun. Damak zevkinize göre limon sıkın ve üzüm sirkesi ekleyin. Tuz, karabiber ve bolca sarımsak koyun. Ben sarımsak tozu koyuyorum, çok rahat oluyor. Biberlerin bu sosun içinde kalması gerekiyor, ölçülerinizi buna göre ayarlayabilirsiniz. Haşlanan biberleri de kaseye koyun. Biraz soğursa daha iyi olur. Biberler inanamayacağınız bir hızla tükeniyor ve “bu kadar zeytinyağı n’olacak” sorunuz da sosa banılan pideler (veya ekmekler) arasında yok olup gidiyor. Yine de sosunuz artarsa, sonra ekmeklerin üstüne sürüp, biraz da peynir ekleyip fırına vererek yeni bir atıştırmalık yaratabilirsiniz.
Afiyet olsun

Etiketler:

2 Comments:

Anonymous Adsız said...

Merhaba Tuğçe,
Pazarda kendini kaybedip evde tüketebileceğimizden fazla biber satın alma sorunu bende de var. Bu çok pratik ve lezzetli bir çözüm. Çok teşekkürler.

14:36  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

17:28  

Yorum Gönder

<< Home