02 Ekim 2007

MAKARNA PAÇANGA


Bu makarnayı yapalı epey oldu aslında. Kayseri’den gelen pastırmalar sebebiyle bir çok pastırmalı tarif yaptım. Bir gün yemek yapmaya pek vakit yokken ama karnımız deli gibi acıkmış ve dolayısıyla güzel bir şey yeme isteğiyle doluyken de bu tarif çıktı ortaya. Aslında bir makarna tarifi ama geleneksel tatların daha çok aklımıza geldiği şu dönemde, sizin için de kurtarıcı olabilir.

Malzemeler:


1 paket yassı spagetti
100-200 gr pastırma
1 kırmızı dolmalık biber
2 yeşil dolmalık biber
1 küçük soğan
Rendelenmiş kaşar peyniri



Makarnayı paketteki tarife göre hazırlayın. Pastırmaların çemenlerini ayırıp 3-4 parçaya bölün. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Biberleri uzun şeritler halinde kesin. Malzemelerin hiçbirini çok ince kıymıyorum, tadı belli olsun, biraz diri kalsın diye. Bir sos tenceresine biraz zeytinyağı koyup soğanları ve pastırmaları kavurun. Biberleri de ekleyip ara sıra karıştırarak kapağı kapalı şekle pişirin. Sosumuzu makarnanın üstüne döküp, sıcakken kaşar peyniri rendesini de üstüne serpiyoruz. Masaya gelene kadar yemeğin sıcaklığıyla eriye kaşar peyniri pastırmalarla beraber muhteşem bir görünüm sergiliyor. Tadı da harika oluyor :)
Afiyet olsun!

Etiketler:

5 Comments:

Blogger zinnur said...

Makarna pacangani afiyetle yedim ve seni yeni bir oyuna davet ettim, Tugce'cigim. Haberin olsun. Detaylar Bizim Pastane'de.
Sevgiler,

15:43  
Blogger NiNo said...

cok guzel gorunuyor hic duymamistim ellerien sglik

14:11  
Blogger Tijen said...

Et yemediğim için pastırma yemeyeli de çok oldu Tuğçe'ciğim ama makarnaya çok yakışmış olmalı. Ellerine sağlık!

19:05  
Blogger Özlem said...

Tuğçe' ciğim makarna çok lezzetli gözüküyor. Ellerine sağlık, sevgiler

22:45  
Anonymous yemek tarifleri said...

Guzel bir tarifmis. Tebrik ederim.

15:30  

Yorum Gönder

<< Home