MAKARNA PAÇANGA
1 paket yassı spagetti
100-200 gr pastırma
1 kırmızı dolmalık biber
2 yeşil dolmalık biber
1 küçük soğan
Rendelenmiş kaşar peyniri
Makarnayı paketteki tarife göre hazırlayın. Pastırmaların çemenlerini ayırıp 3-4 parçaya bölün. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Biberleri uzun şeritler halinde kesin. Malzemelerin hiçbirini çok ince kıymıyorum, tadı belli olsun, biraz diri kalsın diye. Bir sos tenceresine biraz zeytinyağı koyup soğanları ve pastırmaları kavurun. Biberleri de ekleyip ara sıra karıştırarak kapağı kapalı şekle pişirin. Sosumuzu makarnanın üstüne döküp, sıcakken kaşar peyniri rendesini de üstüne serpiyoruz. Masaya gelene kadar yemeğin sıcaklığıyla eriye kaşar peyniri pastırmalarla beraber muhteşem bir görünüm sergiliyor. Tadı da harika oluyor :)
Afiyet olsun!
Etiketler: Yemek/Tuzlu
5 Comments:
Makarna pacangani afiyetle yedim ve seni yeni bir oyuna davet ettim, Tugce'cigim. Haberin olsun. Detaylar Bizim Pastane'de.
Sevgiler,
cok guzel gorunuyor hic duymamistim ellerien sglik
Et yemediğim için pastırma yemeyeli de çok oldu Tuğçe'ciğim ama makarnaya çok yakışmış olmalı. Ellerine sağlık!
Tuğçe' ciğim makarna çok lezzetli gözüküyor. Ellerine sağlık, sevgiler
Guzel bir tarifmis. Tebrik ederim.
Yorum Gönder
<< Home