17 Temmuz 2007

KAYISI VE BADEMLİ KEK





MALZEMELER:
25 gr file badem
8 kayısı
125 gr margarin veya tereyağı
225 gr toz şeker
4 yumurta
4 kaşık un
1 bardak un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilin
(vanilin yerine ½ çay kaşığı acıbadem esansı da koyabilirsiniz)
8-9 kuru kayısı

İşte kayısılılarla bir tarif! Hem taze hem kuru kayısının kullanıldığı, keki çok yumuşacık olan bir tarif.


Öncelikle kare bir fırın kabına fırın kağıdı seriyoruz. Üstüne iki yemek kaşığı şeker serpiyoruz. File bademleri de üstüne serpiyoruz. Kayısıları ortadan ikiye bölüp, yuvarlak kısımları yukarıda kalacak şekilde fırın kabının tabanını kaplıyoruz. Bendeki kayısılarla 8 kayısı kabı kapladı.
Oda sıcaklığındaki margarini şekerle çırpıyoruz. Sonra tek tek yumurtaları ekliyoruz. Her yumurtayla beraber 1 kaşık un ekleyip, her eklemeden sonra karıştırıyoruz. Son olarak 1 bardak unu, kabartma tozunu vanilini ekleyip karışımı çırpıyoruz. Küçük küçük doğradığımız kuru kayısıları ve dilerseniz biraz çekilmiş bademi de karışıma ekleyip karıştırıyoruz. Kek karışımını, kayısıları yerinden oynatmamaya dikkat ederek kalıba kaşık yardımıyla döküyoruz. 180 dereceye ısıtılmış fırında bir saat pişirioruz. Fırından alınca 15-20 dakika sopumasını bekleyip servis tabağına ters çeviriyoruz ve fırın kağıdını dikkatlice üstünden alıyoruz. Bademle süsleyip servis ediyoruz.
Afiyet olsun!

Etiketler:

4 Comments:

Blogger Selma Alkan said...

kek çok lezzetli görünüyor ellerıne saglık..sevgıler

14:17  
Blogger www.illedeyemek.com said...

mmm elinize sağlık missler gibi kokuyodur bu kek şimdi ohhh,sevgiler Hilal...

17:42  
Blogger Evren Yasa said...

Kayisili olan hersey guzeldir bence, ellerinize saglik!

13:22  
Anonymous Adsız said...

hımmm kayısılı ve nefis bir görüntü ellerinize sağlık

22:01  

Yorum Gönder

<< Home