08 Eylül 2007

SOĞANLI KÜÇÜK PİZZA


Malzemeler:
8 milföy hamuru
Bir tabak ufalanmış beyaz peynir
1 soğan
Kuru nane, kırmızı biber
Susam

Yine kolay ve çabucak hazırlanabilecek bir tarif :) Çay saatini, çocukların okul dönüşünü, ani gelen misafiri kurtaracak tariflerden. Milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp çözülmeye bırakıyoruz. Soğanları yarım ay şeklinde ama biraz kalınca doğruyoruz. Biraz zeytinyağıyla çok öldürmeden hafifçe kavuruyoruz. Biraz yumuşamaları yeterli. Çatalla ezdiğimiz peyniri kuru nane ve kırmızı biberle karıştırıyoruz. Milföy hamurlarını tepsiye dizip üzerlerine önce peynir sonra soğanları koyuyoruz. Kenarlarına susam serpip fırına veriyoruz. 180 derecede milföylerin kenarları kabarıp kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Sıcakken minik ikramlık tartlarımızı afiyetle yiyoruz ;)
Afiyet olsun!

Etiketler:

3 Comments:

Blogger Özlem said...

Sevgili Tuğçe' ciğim , hem pratik hem lezzetli bir tarif sunmuşsun bizlere. Ellerine sağlık, sevgiler.

15:46  
Blogger tugce:-) said...

teşekkürler özlem :)

09:34  
Blogger Tijen said...

milföyü bu kadar sevimli bulacağımı düşünmezdim doğrusu. çok sevimli gerçekten. hem soğan, hem susam. benlik bunlar.

17:40  

Yorum Gönder

<< Home