28 Temmuz 2006

yaz hayalleri...


Pek yazamıyorum bu aralar.
Yaz geldi.
Yaz…
Bana pastel
renkli çiçek bahçesi tablolarının rehaveti çöktü. İçimde hep o yeşil-pembe buğulu renklerin huzuruyla hafif bir dalga sesi ve biraz esinti arıyor ruhum… Kitaplar, yazmak, yazın yapılması ayarlanan çeviriye başlamanın mutluluğu da var tabii. Gözümün önüne sarı kır çiçekleriyle bezenmiş göl kenarında uçsuz bucaksız bir kır geliyor. Daha önce gitmediğim, görmediğim bir yer. Ama sanki o sarı kır çiçeklerinin arasında, başımda kurdelesi uçuşan bir hasır şapka, yere kırmızı pötikareli bir örtü serip piknik yapmalıyım sevdiklerimle… Orada çimler uzanıp kitap okusam ait olduğum yerde hissedeceğim sanki kendimi…
Veya ince kumlu bir sahilde, esintiye karsı, şezlonga uzanıp kitap okumalıyım… Sabahın ilk ışıklarında upuzun sahilde, ayaklarıma dalgalar değerken kumsalda yürümeliyim… Bu aralar böyle masalsı bir hayal dünyasındayım.
Yaz böyle yapıyor beni…

6 Comments:

Blogger Çileksuyu Sibel said...

sorma tugcem,sorma ayni hayallerdeyim ama bir turlu gerceklestiremiyorum:(

23:59  
Anonymous Adsız said...

hayaller gerçekleşmek içindir. Gerçekleşemeyen yada gerçekleştirilemeyen hayallerin adına " düş kırıklığı " denir.
Böylelikle en senin adına bir liste çıkardım 2che ciğim;
1. Bauhouse dan bir adet çadır alınır.
2. Kitap ve envayi çeşit beni mutlu eden eşyalar " kendimi şımartmam lazım" fikri ile bavula yada sırt çantasına konur.( Kokulu mum, kuru çiçek, vs)
3. Bir otobüse atlanır ve Olimpos dağının eteklerine varılır.
4. Çadır kurulur, güneşin ilk ışıkları ile bilikte o güzelim engin kumsalda yürüyüş yapılır, kahvaltı edilir, gördüğüm tüm bördü böeck iki ayaklı yada kırk ayaklı, tek köklü yada soğan köklü canlılara günaydın denir,
5. Mesala bu Nemika hala ile birlikte Eylül ayı içerisinde Caner ile Lothar a tüm sevgilerimiz iletip " biz zamanda kaybolmak istiyoruz" denilebilir.
6. Kumsallarda yabani zambaklar açar yaz aylarında renkleri beyaz, ebruli yada sarı olabilir.

Ahh minel aşk

18:03  
Blogger tugce:-) said...

tabii olabilir :) halacım.
bak sibel, halamın tavsiyelerini sen de okuyup senin oralara uyarlayabilirsin belki, ne dersin? orda da guzel kırlar vardır, piknik sepetine mumlar, süsler koyup keloshla kırlara serilip piknik yapabilirsiniz. olympos yok oralarda ama muhakkak biryerler vardır insanı rahatlatacak :)

18:44  
Anonymous Adsız said...

Merhabalar,

Sitenizi cok begendik, ozellikle yemek tarifleriniz cok ilgi cekici. Sizinle birlikte ortak calismalar yapabiliriz diye dusunuyoruz. Ararsaniz sevirim.
Er-Tek AS 00 90 216 573 34 34

18:48  
Anonymous Adsız said...

Merhabalar,

Beni arar mısınız?

Gulhan Vanli
Er-tek 00 90 216 573 34 34

10:17  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

16:21  

Yorum Gönder

<< Home