12 Mart 2006

KITIR PATATES


Bu sadece patatesle yapılan ama kahvaltıya renk katan bir tat. Tabii et yemeklerinin yanında da servis edilebilir ama niyeyse benim için bu hep kahvaltılıktır. Yapımı da çok basit. 2 patatesi rendeleyin. Bir tülbente veya birkaç kat kağıt havluya koyup hafifçe suyunu sıkın. Çünkü patates oldukça su barındıran bir sebze. Fakat bu yemek için nişastasının biraz içinde kalması gerekiyor ki patetes rendeleri birbirinden ayrılmasın, o yüzden tamamen suyunu sıkmayıp, haifçe suyunu alıyoruz. Isınmış teflon tavaya bir parça zeytin yağı koyun ve patates rendesini tavaya alıp iyice bastırıp yassılaştırarak yuvarlak şekil verin. İki tarafını da iyice kızartın. Piştikten sonra üzerine kaşar peyniri rendesi dökün. (Üstüne bir kapak kaparsanız kendi sıcağıyla erir) Servise hazır. Afiyet olsun :)

Etiketler:

3 Comments:

Anonymous Adsız said...

kahvaltıda yaptım, eşim de çocuklar da çok beğendi. pratik bir tarif gerçekten, teşekkürler.
esma

13:09  
Blogger tugce:-) said...

tesekkurler esma,
yaptıgına da begendiginize de cok sevindim :)

08:40  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

16:34  

Yorum Gönder

<< Home