12 Mart 2006

JÖLELİ İRMİK PASTASI


Malzemeler:
1 paket çilekli jöle
1 paket petibör bisküvi
2 paker hazır irmik tatlısı
1 litre süt
1 portakal
2-3 damla sakızı

Geçen hafta canım meyveli bir tatlı yapmak istedi, gözümün önünden meyveli pastlar geçiyordu ama sonra işlerim çıktı ve o kadar vaktim olmadı. Ama birşeyler yapmaya kararlıyım ya, ne yapsam diye düşünürken gözüm dolaptaki hazır tatlılara takıldı. Uzun zamandır hazır malzemeler kullanmadığım için aklıma hiç gelmemişlerdi. Sonuçta ortaya böyle birşey çıktı. Hafif ve lezzetli oldu. Tabii taze çilekler çıktığında onları da içine katarsanız daha da keyifli olacaktır.
Öncelikle paketin üstündeki tarife göre jöleyi hazırlayın. Ben kalın bir pasta tabanı istemediğim için 1 paker bisküvi kullandım ama siz daha bisküvili kısmın daha kalın olmasını isterseniz 2 paket de kullanabilirsiniz. Bisküvileri rondodan geçirip 2 kepçe kadar jöleyi bisküvilere ekleyin. İyice birbirine yedirin. Suyla ıslattığınız bir kaba bisküvi tabanını yayıp dolaba koyun.
Bir tencereye irmik tatlısı, süt, bir portakalın kabuğu ve damla sakızını koyup karıştırarak pişirin. Tatlıyı bisküvili karışımın üzerine dökün ve yarım saat buzdolabında bekletin. Portakalı veya istediğiniz meyveleri tatlının üzerine bastırarak yerleştirin ve en son jöleyi de yavaşça üzerine dökün. Jöleniz donduktan sonra tatlı servise hazır. Dilimleyip taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.

Etiketler:

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home