15 Şubat 2006

ÇİKOLATALI MUS KEKİ

MALZEMELER:

300g bitter çikolata
150g tereyağı
6 yumurta
50g toz şeker
Sos için;
100g frambuaz/ çilek/ ahududu
2 kaşık pudra şekeri
50ml su
Taze nane yaprakları

Bu, kekle pasta arası, kekle mus arası, çok çikolatalı dışı kek gibi içi yumuşacık olan bir tarif... Üstüne de kırmızı sosuyla lezzeti tamamlanıyor :)
Bir tencerede kaynayan suyun üstüne ısıya dayanaklı bir kap koyun. Kabınız suya değmemesine dikkat edin. Kabın içine çikolataları ve tereyağını koyun. Tereyağını da parçalara ayrılmış olarak koyarsanız daha kolay eriyor. Çikolatalarla tereyağı bu şekilde eriyecek, ara sıra karıştırmanızda fayda var. Bir kasede yumurtaların sarılarını 2 kaşık şekerle çırpın. Bunun içine erimiş tereyağı ve çikolata karışımını ekleyip iyice karıştırın.
Ayrı bir kasede yumurta beyazlarını geri kalan şekerle iyice sertleşinceye kadar çırpın. Hani derler ya “ters çevirince akmayacak gibi”... yumurta aklarını çikolatalı karışıma ekleyip çabukça içine yedirin.
20 cm’lik bir kelepçeli kalıbın içini (altını ve yanlarını kaplayacak şekilde) yağlı kağıtla kaplayın. Karışımı kalıba dökün ve 180 dereceye ısıtılmış fırının orta kısmına yerleştirip 20 dakika pişirin.
Sos için tüm malzemeleri blenderdan geçirin. Kırmızı meyvelerden sevdiğiniz herhangi birini, veya bulabildiğinizi kullanabilirsiniz. Eğer daha pürüzsüz olmasını isterseniz bir tülbentte veya süzgeçten geçirebilirsiniz ama bence gerek yok. Bunların hiçbirini bulamazsanız marketlerde satılan “meyve sos” diye hazır bir toz karışım var, suyla pişirilerek yapılıyor, onu da kullanabilirsiniz.
Süsleme kısmını tabii zevkinize göre yapabilirsiniz. dilerseniz kekin üstünü pudra şekeriyle kaplayabilirsiniz. Ben beyaz çikolatadan yaptığım kalpleri her dilime bir tane gelecek şekilde etrafına dizdim. (Bunun için beyaz çikolatayı eritip yağlı kağıdın üzerinde kalp şekli verdim, donunca kendi ayrılıyor. Yalnız beyaz çikolata normal çikolatalardan daha kolay yumuşadığı için, pastanın üstüne koyana kadar yağlı kağıtta ve buzdolabının en soğuk rafında tutmanızda fayda var)
Servis ederken tabağa önce meyve sosundan birkaç kaşık koyup üzerine bir dilim keki koyun. Kek diliminin üstüne nane yaprağı ve sosta kullandığınız meyveden koyarak süsleyin.

Etiketler:

6 Comments:

Blogger sibella said...

cok guzel olmus arkadasim,ellerine saglik,o kirmizi sos hele cok bastan cikarici:)ye beni,ye beni diye bagiriyor..

13:13  
Anonymous Adsız said...

Merhaba

www.morelmas.com adı ile bir site oluşturduk.Kadınca konular işlenen morelmas'da aşk , evlilik, cinsellik konularında bilimsel yazılar, cilt ve saç bakımı hakkında bilgiler, makyaj ve güzellik için püf noktaları , hamilelik, çocuk bakımı ile ilgili bilgiler,beslenme, diyet, sağlık, psikoloji konularında öneriler bulacaksınız.Ayrıca Hayatın içinden konular ,şiirler,fıkralar , resimler www.morelmas.com 'da.

Size link paylaşımı öneriyoruz.Sitenizden sitemize link vererek daha çok kişiye ulaşmamıza destek olursanız biz de aynı şekilde size destek olabiliriz.

Cevabınız olumlu ise lütfen bize yazın.
Cevap yazısında lütfen
1-site adı
2-site adresi
3-Bir cümlelik tanıtım yazısı belirtiniz.

Her zaman ve her yerde sevgiyle kalın.

morelmas@gmail.com

www.morelmas.com

16:58  
Blogger tugce:-) said...

sagol sibel :)
yaparsan umarım beğenirsin. bu kırmızı sosların bu kadar kolay yapılması ve bu kadar lezzetli olması çok hoşuma gidiyor. biraz meyve, pudra şekeri ve suyla tüm tatlılar, dondurmalar birden çok daha hoş sunuluyor ve lezzetleniyor...

20:38  
Blogger begüm said...

Merhabalar,

Sabah siteleri gezinirken rastladım sizin bloga tarifler ilgimi çekti hele bu kek bence çok güzel. Biz ailecek çikolata hastasıyız da...
Kolay gelsin bu arada bende sizi sweet kitchen'ıma beklerim...

Begüm

10:16  
Blogger tugce:-) said...

güzel sözlerin için teşekkürler begüm. çikolata sevmemek elde mi? bu arada bu pasta-kekin buzdolabında beklediği bir günün sonunda çok daha lezzetli olduğunu keşfettik. gerçi orjinal tarifte böyle birşey yazmıyordu ama eğer bir gün yemeden tutmayı başarabilirseniz tavsiye ederim.

12:34  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

16:37  

Yorum Gönder

<< Home