15 Nisan 2006

BEYAZSIZ PORTAKALLI KURABİYE


MALZEMELER:
1 yumurta
½ çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı pekmez
½ çay bardağı yoğurt
2-3 bardak tam buğday unu
½ paket kabartma tozu
½ çay bardağı ayıklanmış antep fıstığı
½ çay bardağı küp küp doğranmış portakal şekeri
½ çay bardağı damla çikolata

Evde yiyecek hazır birşeyler bulunması her zaman iyidir. Eh bir kavanozda duran kurabiyelere de kimse hayır diyemez. Aslında kaya kurabiye yapsan da dursa denmişti bana ama malum yaza doğru yol alırken yağlı, şekerli hamur işlerinden uzak durasım var. Evde çay yanına atıştırmalık duracak şeylerin biraz daha sağlıklı olmasında sakınca yok dedim ve kendimi mutfağa attım.

Yumurta, yağ ve pekmezi çırptıktan sonra yoğurdu ekleyip tekrar çırpıyoruz. Antep fıstıklarının kabuklarını güzelce ayıklayıp, çok küçük olmayacak şekilde kırın. Portakal şekerlerini, fıstığı, damla çikolatayı, unu ve kabartma tozunu ekleyip hamuru yoğuruyoruz. Dilerseniz biraz tarçın da ekleyebilirsiniz. Aslında tüm kurabiyelerde olduğu gibi bunda da alabildiği kadar un ölçüsü var ama yaklaşık olarak 2-3 bardak un alıyor. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yassılaştırarak yağlı kağıt serilmiş tepsiyeye dizin. 220 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.

Hazırlaması da pişirmesi de uzun zaman almıyor. Yaklaşık yarım saate kurabiyelerinizi fırından almış oluyorsunuz :)
Afiyet olsun!

Etiketler:

4 Comments:

Anonymous Adsız said...

elleriniza saglik... beyaz unsuz kurabiyeniz harika duruyor..

eee benim gibi kepek unu tutkunlari icin cok guzel bir alternatif..

tesekkurler

18:28  
Blogger tugce:-) said...

rica ederim, ben de guzel sözleriniz için teşekkür ederim. umarım begenirsiniz :)

18:45  
Anonymous Adsız said...

Congratulations!
I don't know this cooking recipts, but they look very nice!

03:47  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

16:31  

Yorum Gönder

<< Home