13 Ocak 2006

PUDİNGLİ KURABİYE ÇEŞİTLEMELERİM



Herkese merhaba!
Bilgisayarımız hâlâ tamirde ama geçici olarak bizi idare edecek bir bilgisayar ayarladık. O yüzden artık yazmaya devam edebilirim. Ama maalesef resimleri bu bilgisayara atamıyorum. Yine de tarifleri yazmak, belki şimdilik internette bulduğum şirin resimlerle renklendirmek ve daha sonra resimlerini koymak iyi olur diye düşündüm.
İlk olarak ne zamandır yapmak istediğim pudingli kurabiyelerle başlayayım. Tabii yılbaşı pastası, babaannemin bu bayramda yaptığı ceviz tatlısı ve diğerleri de zamanla eklenecek :)
MALZEMELER:
250 gr margarin
3,5 bardak un
3 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 poşet kakaolu puding
2,5 bardak süt
İçlerine koymak için badem ve vişne
Üstü için pudra şekeri
Oda sıcaklığındaki margarin, un, yoğurt, kabartma tozu ve vanilini yoğurarak kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Un az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz. Bir tencerede koyu kıvamlı bir puding elde etmek için 1 paket pudingi 2,5 bardak sütle pişirin. Aslında 1 paket puding tabii ki bu kurabiyelerin içine fazla geliyor. İsterseniz yarısını kullanın ya da artanı afiyetle yiyin : ) Hamurdan kopardığınız parçaları yuvarlayıp elinizle açarak içine bir kaşık puding koyun. Ben değişik birşeyler yapayım istedim ve kurabiyelerin yarısına pudingle vişne, yarısına pudingle badem koydum. Daha sonra poğaça gibi kapatın. Badem kullanacaksanız bir süre suda bekletip soymanız gerekiyor. 160 dereceye ısıtılmış fırında üstleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine pudra şekeri serpin.

Etiketler:

1 Comments:

Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

16:41  

Yorum Gönder

<< Home