07 Aralık 2008

BİSKÜVİLİ TRÜF ÇİKOLATA


Merhaba,


Bayram geldi çattı :) Misafirler gelecek, çikolatalar ikram edilecek. Misafirliğe gidilecek çikolatalar götürülecek... Tatlı yenip, tatlı konuşulacak. Evlerde tatlılar hazırlanacak. Ama hepimiz biliriz ki, kendimizi tutacağımıza ne kadar söz versek de, o bayram ziyaretlerinde kendimizi tutamayız, çatlayana kadar yemiş olsak da o şerbetli tatlıları da bir güzel yeriz. Misafirlere kendi yaptığımız bir tatlı çıkarmazsak içimiz rahat etmez, aslında herkesin tıka basa doyduğunu biliriz. Sıra en güzel şeye, yani tatlıya geldiğinde, aslında herkes toktur, bir türlü hakkı verilemez o tatlının :) Bu durumda, bayramda misafirlere hem kendi yaptığımız, hem rahat yenebilen trüf çikolatalardan ikram etmek hoş olur diye düşündüm. Hem misafirliğe giderken de güzelce paketlenip götürülebilir :)

Daha önce trüf yapımıyla ilgili daha ayrıntılı bir yazı yazmıştım. Bu sefer bisküvili trüf yapmaya karar verdim. İşte bu da bisküvili trüfün tarifi. Malzemeler bayram bolluğunda, daha az yapmak isteyenler yarısını kullanabilir ;-)


MALZEMELER

2 paket krema (500 gr)

500 gr çikolata (kuvertür olursa daha iyi, olmazsa bitter ve kakao oranı yüksek çikolatalardan almakta fayda var)

1 paket kakaolu bisküvi

150 gr fındık/ceviz

Kaplamak için 1 paket Hindistan cevizi

Dilerseniz bir likör bardağı kahve likörü

Kremayı bir tencereye alıp kaynayana kadar pişiriyoruz, ama fokurdamadan altını söndürüyoruz. Sıcak kremanın içine ufak ufak kırdığımız çikolataları ekliyoruz. Bir kerede hepsini atayıp birkaç kerede koymakta fayda var. Çikolataları ekledikçe karıştırın, kremanı sıcaklığıyla eriyecekler. Bu karışıma ben kahve likörü koydum, çikolata veya badem likörü de koyabilirsiniz. Hatta konyak da koyabilirsiniz, damak zevkinize ve evinizdeki malzemeye bağlı. Bisküvileri eziyoruz. Ben hem bisküvi hem fındık ve cevizi ufalamak için bir torbaya koyup oklavayla üstünden geçiyorum. İyi bir yöntemdir :) fındık ve cevizi beraber kullandım, birini de kullanabilirsiniz. Ben fındık, ceviz gibi şeylerin dişe gelmesini severim, o yüzden irice kırıyorum. Çikolatamıza bisküvi ve fındığı da ekleyip karıştırıyoruz ve üstüne bir kapak kapayıp buzdolabına kaldırıyoruz. Dolapta 2 saat kadar bekliyor. Karışım katılaşmalı ki içinden parçalar alıp yuvarlayabilelim.

Karışımımız yeterince katılaştığında dolaptan alıyoruz. Bir tabak veya tepsiye hindistan cevizini döküyoruz. Bunun yerine kakao veya çekilmiş fındıkla da kaplayabilirsiniz. Karışımdan kaşıkla alıp elimizde yuvarlıyoruz ve Hindistan cevizine buluyoruz. Trüflerimiz artık hazır. Bu işlem sırasında ellerinizi tamamen çikolatayla kaplanacağını şimdiden söyleyeyim, isteyenler eldiven taksın :) Ben yaptığım yemeğe dokunmadan rahat edemem, eldivenle iş yapamam ama tercih edenler için uyarımı yapayım ;)

Bu arada elimizi sıcaklığıyla trüfler biraz yumuşayabilir. Yaptıktan sonra bir süre buzdolabında bekletmek gerek, fakat oda sıcaklığında servis etmek gerek. trüfleri yaparken malzeme çok yumuşarsa 5 dakika buzluğa koyup alabilirsiniz. Sonra dilerseniz küçük kağıtlara koyarak, dilerseniz güzel kaselere koyarak misafirlerinize, yemek sonrası Türk kahvesi yanında servis edebilirsiniz. Misafirliğe götürmek için de bir kaseye koyup, üstünü şeffaf kap kağıdıyla kaplayarak, kurdeleyle bağlayabilirsiniz. Her halükarda kendi yaptığınız bayram çikolatalarını ikram etmek keyifli oluyor :). Trüfleri nasıl çeşitlendirebileceğinizi görmek ve başka trüf çeşitleri fikirleri almak için bu adrese bakabilirsiniz.
Trüf Çikolata

İyi Bayramlar!

Etiketler:

6 Comments:

Blogger KY said...

bayramın mübarek olsun.. sevdiklerinle beraber nice mutlu, huzurlu bayramlar geçirmen dileğiyle..

23:03  
Blogger omer dalman said...

Ne güzel bir bloğunuz var. Tebrikler... Çok faydalanacağa benziyoruz sitenizden.

Sevgiler...
Ömer

20:09  
Blogger tugce:-) said...

teşekkürler, sizlere de iyi bayramlar:)

11:36  
Anonymous Adsız said...

Yemek Bloğu Yazarları, internet üzerinde dağınık şekilde bulunun bütün yemek bloglarını tek bir çatı altında toplamak ve birbirleri arasında iletişimi resimler gönderip, videolar ekleyip forumlara katılarak ve kendi adınıza gruplar kurarak, iletişimi, güçlendirerek daha üretken olabilmeyi amaçlamıştır.

Bu hem bloglar arası iletişimi kuvvetlendirecek. Hemde internet üzerinde yemek arayan bir çok insan için önemli bir kaynak oluşturacaktır.

Sizde bir yemek sever ve yemek bloğu sahibi iseniz;

Hemen üye olarak yerinizi alın.

http://mutfaksirlari.ning.com

(Bir mutfaksirlari.com girişimidir.)

15:30  
Anonymous yemek tarifleri said...

Guzel bir tarifmis. Tebrik ederim.

15:19  
Blogger quanelleoblak said...

Titanium White Wheels - Titanium Art
Titanium Art - Titanium titanium cartilage earrings Art. titanium pipes Titanium Art joico titanium is designed titanium max trimmer to inspire, inspire, inspire and does titanium have nickel in it inspire new car models in the industry of Titanium.

18:05  

Yorum Gönder

<< Home