17 Mart 2006

Sibel'in Rüzgar Torbaları (Küçük Alman Pastaları)


Sibel'in rüzgar torbalarını ilk gördüğümde ''bunlardan ben de yapmalıyım'' demiştim. Sonunda geçen akşam canım mutfağa girip birşeyler yapmak isteyince bu kararımı uygulamaya koydum. Ama beni çok uğraştırdı bu küçük pastalar :)
Öncelikle tarifte yazdığı gibi yapmama rağmen (en azından ben öyle sanıyorum ;) ) un çok az geldi ve yumurtalardan sonra tekrar un eklemem gerekti. Ben un koydukça koyuyorum hamur hâlâ hamura benzemiyor. 'Ah kesin bu olmayacak' dedim. Bu kadar un koyduktan sonra hamurun gerektiği gibi olmayacağından korkuyordum. Sonunda nispeten idare edilebilir bir hamur elde edince koydum fırına. Bakıyorum bakıyorum Sibel'in resimdekiler gibi kabarmıyor, hatta sıkma torbasıyla şekillendirdiğim gibi de kalmadı. Artık iyice moralim bozulmuştu ama bu arada kremasını da hazırlamıştım.
Yine de bir deneyim dedim. Veee tatları inanılmaz güzel oldu :) Aynı küçük Alman pastaları gibi oldular. Eh bu kadar ümidi kestikten sonra o kadar lezzetli olunca ne kadar sevindim tahmin edin.
Orjinal tariften farklı olarak ben pastaların yarısını normal krem şantiyle yarısını da çikolatalı krem şantiyle doldurdum, meyve olarak da muz ve kivi kullandım. Tabii benimkiler daha az kek daha çok kremalı oldular ama bu halleri de çok lezzetliydi. Rüzgar torbaları fırında pişerken bunu söyleyeceğimi tahmin bile edemezdim ama bundan sonra kesinlikle yapacaklarım listesine girdi.

Etiketler:

3 Comments:

Blogger Sibel said...

Tuğçecim, eline sağlık! Bu kadar zahmete rağmen beğenmene sevindim. Tarifteki un miktarını ben hassas terazimde tarttığım ama bardakla ölçmediğim için çıktı sanırım bu sorun. Yani tarifteki un miktarı bardakla daha fazla geliyor anladığım kadarıyla. Bu yüzden de malzeme listesinden bardak ölçüsünü sildim sonradan. Bardakla 150 g unu ölçüp tekrar yazacağım. En azından bundan sonra yapanlr sorun yaşamasın (ve tabi sen:) Sevgilerimle...

08:21  
Blogger tugce:-) said...

sibelcim,
teşekkürler tarif için, sonuçta tadını çok beğendik, önemli olan da bu değil mi :)

13:53  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

16:33  

Yorum Gönder

<< Home