15 Mayıs 2006

YE #10 -4


Şimdiye kadar etkinlikler bir güne sığıyordu ama bu sefer iki günlük bir festival havasında geçecek anlaşılan. Devam edelim yolumuza...

İstanbul’dan Devletşah, çok hali olmamasına rağmen bizlerle tarifini paylaşmış. Çilekli kolay peykek için Devletşah’a teşekkürler.
Bengü
ise çoğumuz gibi çileğin sade halini de sevse de tepsiye dizdiği çilekli muhallebilerden ikram ediyor bize.



Yeşim, bir dolu çilek yedikten sonra kendi yarattığı bir tarifle katılıyor aramıza ve tatlısının adına da çilekli tiramisu koymuş.



İngiltere Nottingham'dan Zeynep, bir derginin kapağında fotoğrafını görüp çok beğendiği çilekli tartı hazırlamış. Üzerindeki antep fıstıkları bu seçim çok yerinde olmuş dedirtiyor insana.



Ankara’dan Hatice Çilekli parfesanı sunuyor festival gezginlerine. Kaşıklarımızı daldırıp tadına baktıktan sonra bir sonraki masaya ilerleyebiliriz.



Festival alnında Kek Evinin kurduğu masaya gelince çikolatalı çilekli pastanın güzelliğine hayran kalmamak elde değil. Yanına da koca bir kasede çilek kompostosu koymuşlar. Hem faydalı hem serin...



Samsun’dan Arzu masasını kurdelelerle süslemek için koştururken tabaklardaki çilek kremalı milföylerle gözlerimiz şenleniyor.


Adana’dan çilekli kurabiyeler gelmiş, Çay Kahve blogundan bizlere göz kırpıyorlar.



Peruze ise hepimizin çok sevdiği kazandibini çilekli yaparak gönülleri fethediyor. Bir de çilekli dondurmalı turta yapmış Peruze.

Masaları gezmeyi bitirdik ama ev sahibinin mutfağına uğramadan gitmek olmaz. Ben de tüm katılanlara çilekli likör, çilekli muffin ve çilekli rulo sunacağım. Mutfakta bir de misafirim var. Güzel pastalarıyla tanıdığımız Zuhal Yalçın. Onun da güzel tariflerini benim mutfağımda bulacaksınız :)

3 Comments:

Anonymous Adsız said...

Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
»

21:06  
Anonymous Adsız said...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

04:24  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

16:26  

Yorum Gönder

<< Home