15 Mayıs 2006

YE #10 -2


Festivalimize birbirinden güzel beş tarifle katılan
Işıl’ın masasında neler varmış bakalım : çilek kek, çilekli muhallebi, kolay çilekli sufle, pembe limonata, çilekli serinletici ve çilek püreli yoğurt kremalı pasta. Pasta süslemede iyice ustalaşan Işıl’ın çilek keki ne kadar sevimli değil mi?


Pastalardan söz açılmışken
Zinnur’un pastanesine uğramadan geçmek olmaz. Hepimizi hayran bırakan tariflerine beyaz çikolata ve çilekli pasta, çilek sepeti pasta, çilek ve beyaz çikolata muslu tartlar ve karamel kaplarda çilekli sorbeyi eklemiş ve New York’tan buralara kadar bizle paylaşmaya getirmiş. Beyaz çikolata ve çileğin dayanılmaz birleşimini kullanarak yaptığı tatlılardan kendimizi alabildiğimizde yola devam ediyoruz.

Aydın'dan elinde hafif ama göz doyuran yoğurtlu çilekli tatlısıyla gelen Sibel, her zamanki samimiyetiyle bizi yanına davet ediyor. Bu sağlıklı ama lezzetli tatlı için teşekkür edip onu da yanımıza alıyoruz geziye devam ederken.
Bir sürü el işleri olan bir masa görüp yanına yaklaşmamak elde mi? Ankara’dan Başak da bizler için çilekli pasta yapmış. Uğramışken boyadığı ahşaplara, ördüğü şallara da bakıyoruz tabii.

Festival alnında gezinirken deniz kenarına vardığımızda İstanbul bandıralı Peynir Gemisi’nden Elvan çağırıyor bizleri ve çilekli milföylerinden ikram ediyor.
Derken uzaklardan gelen bir sese kulak verip Defne’nin hazırladığı üç farklı tatlıya göz atıyoruz:çilek marmelatlı kek , cilekli-dolgulu kek ve kepekli cilekli ekmeklerin görüntüsü kadar tatları da güzeldir eminim.


Uzak köşelerde mutfaklarını aynı kokuların donattığı sevgili arkadaşlarımızdan biri daha çıkıyor burada karşımıza. New Jersey’den Alev’in paylaştığı tarif: çilekli cheesecake.


Bu güzel yerde dolanırken sihirli bir bahçeye giriyoruz. İstanbul’dan Sibel yapımı biraz zahmetli olan ama görüntüsüyle gönülleri fetheden çilek kurabiyeler yapmış. Bu sandviç kurabiyeleri görünce buraya neden sihirli dendiğini anlıyor insan...
Renkli ve şık takılara bakmak için uğradığımız masada bizleri çilekli reçel ve çilekli dondurmalı tartla karşılıyor Nurdan. Bir kavanoz reçel ve bir çift küpe alıp gezimize devam ediyoruz.


Ankara’dan Yelda da üç tarif hazırlamış. Hem göze hem damağa hitap eden ikramlık çilekler, çilekli parfe ve meyveli pasta yapmış. Sitesinin adının da Çilek olduğunu göz önünde bulundurursak bu tarifleri ne kadar severek yaptığını anlayabiliriz ve sevgiyle yapılan her şey güzel olur bence :)

4 Comments:

Blogger Tijen said...

bu isin altindan basariyla kalkmissin sevgili tugçe,
ellerine saglik!
kizardik hepimiz degil mi bu etkinlik sayesinde? ben bir de yanibasima kipkirmizi bir gelincik resmi koydum tam kizamik!
tijen

17:25  
Anonymous Adsız said...

Merhaba Tuğçe,sana misafir olmak çok hoş,arkadaşlarımın ellerine sağlık,nefis görünen tarifler hazırlamışlar,hepsinin ellerine sağlık.
Sevgiler...

19:59  
Anonymous Adsız said...

Nice idea with this site its better than most of the rubbish I come across.
»

04:24  
Anonymous yemek tarifleri said...

guzel bir tarifmis. tebrik ederim.

16:27  

Yorum Gönder

<< Home