15 Aralık 2006

YE#17 PEYNİRLİ KABAK MEZESİ


MALZEMELER:
3-4 dolmalık kabak
100 gr krem peynir
4 dolamlık kırmızı biber (közlenmiş)
Taze nane, dereotu (hangilerini seviyorsanız)
1 diş sarımsak
Taze çekilmiş karabiber

Bu, evdeki malzemelere bakıp hızlıca hazırlanmış bir ikram yaratmak isterken uydurduğum bir tarif :) Sofrada güzel bir meze oluyor ve çabuk hazırlandığı için de acil durumlarda çok işe yarayabiliyor. Kabakları ortadan ikiye bölüp içlerini oyalım. Bende yuvarlak dolmalık kabaklardan vardı ve sunumu daha güzel oldu, eğer bulabilirseniz bu cins kabak kullanın. İçini de çok fazla oymamak da fayda var, hem kabaklar dağılmasın diye hem de biraz kabağın tadını da alalım diye. Kabakları haşlayalım, biraz diri kalsalar iyi olur. Alternatif olarak üstlerine zeytinyağı gezdirip fırına da konabilir ama ben böyle denemedim. Tencereden kabakları süzerek alalım ve üstlerine biraz zeytinyağı gezdirip tuz ve karabiberle çeşnilendirelim.
İçini hazırlamak içinse, krem peynir(labne de olur tabii), közlenmiş biber, sarımsak ve dereotunu rondodan geçirin. Ben dereotunu tercih ettim ama kendi damak zevkinize göre sevdiğiniz başka biri taze yeşilliği de kullanabilirsiniz. Hazırladığımız içi kabaklara dolduralım, üstlerini taze nane yapraklarıyla süsleyelim.
Afiyet olsun!

Etiketler:

6 Comments:

Blogger Defne said...

Gerçekten hoş bir tarif. Değişik mezelere ihtiyaç duyuluyor bazı davetlerde, tarifini defterimde bulunduracağım. Ellerine sağlık.

11:55  
Blogger tugce:-) said...

teşekkürler defneciğim, umarım birgün sofranı süsler bu tarif, ben de mutlu olurum :)

13:32  
Anonymous Adsız said...

slm,çok hoş değişik ve hafif bir tarif ellerine sağlık arkadaşım..

23:46  
Blogger tugce:-) said...

tesekkür edeirm süheyla :) biliyorsun en degisik tarifler sıkışık zamanlarda evdeki malzemeleri kullanarak birşeyler hazirlamaya calışınca çıkıyor. bu da onlardan biri ;)

12:00  
Anonymous Adsız said...

yaşa be 2che
Aslında Közlenmiş kırmızı biberleri
ikiye bölüp kabağın etrafına da sarabiliriz diye aklıma geldi.
böylelikle göze de renkli görünür mü dersin acep

15:43  
Anonymous yemek tarifleri said...

Guzel bir tarifmis. Tebrik ederim.

15:53  

Yorum Gönder

<< Home