30 Aralık 2006

Royal Icing



"Royal Icing" kurabiye süslemede kullanılan,kolayca sürülen ama kuruduğunda sabit kalan beyaz bir süsleme malzemesi. Kolayca renklendirilebildiği, daha doğrusu renklendirildiğinde güzel sonuç verdiği için profosyenel olarak da kullanılan bir malzeme. Aslında bu yazıyı daha önce yazmak istemiştim ama dün annem ameliyat olunca onun telaşıyla biraz sarktı. Yine de işe yarayabileceğini düşündüğüm için yılbaşından önce yazmak istedim. Royal Icing; yumurta akı, pudra şekeri ve limonla yapılıyor. Pudra şekerinin ince olması önemli ama bulamıyorsanız elinizden geldiği kadar inceltmeye çalışın. Robottan geçirebilir,bir kaç kez eleyebilirsiniz.
Aşağıda verdiğim kurabiye tarifindeki ölçüler için yeterli olacak kaplama için aşağıdaki ölçüleri kullanabilirsiniz.

2 büyük yumurtanın akı
330 gr pudra şekeri (elenmiş)
2 çay kaşığı limon suyu


Yumurta akı ve limon suyunu mikserle çırpın.Pudra şekerini ekleyip pürüzsüz bir hal alana kadar iyice çırpın. Bu çırpma işlemini gerektiği kadar uzun tutmaktan kaçınmayın. şekerle yumurta akı iyice birleşmezse kaplamanızda pürüzler olacaktır. Royal icing yaparken en önemli şey kaplamanızın doğru kıvamda olmasıdır. Eğer fazla akışkan olursa kenarlardan taşar veya çok sert olursa düzgün yayamazsınız. Bunun için karışımdan bir kaşık alıp karışımın olduğu kaseye geri damlatın. Kaseye düşen damla karışımın içinde kaybolmadan önce beş saniye kadar üstünde durmalı. Bu durumda doğru bir kıvam yakalamışsınz demektir. Eğer çok akışkansa azar azar pudra şekeri ekleyerek kalınlaştırabilirsiniz. Ama birden fazla şeker eklemeyin :)
Kaplamanız hazır olduğunda kaplara ayırıp dilediğiniz gıda boyalarıyla renklendirin. kaplamayı hemen kullanmanız gerekiyor çünkü bu çok çabuk kuruyan birşey. Hatta kullanırken dahi üstünü kapalı tutmaya çalışırsanız iyi olur. Biraz kurumaya başlayınca süslemek de zorlaşmaya başlıyor. Bu kuruma işlemenin engellemek için karışımınıza bir-iki damla gliserin ekleyebilirsiniz. Kokusu ve tadı olmadığı için bir sorun yaratmaz ve malzemenizi daha uzun süre rahatça kullanabilirsiniz. Yağlı kağıttan sıkma torbaları yapabilir veya hazır sıkma gereçlerinden kullanabilirsiniz.Bıçak veya spatulayla da sürebilirsiniz. Pastacılık malzemesi satan dükkanlarda bulabileceğiniz küçük süs şekerlerini kullanarak çok daha keyifli şekiller yaratabilirsini. Bu süslemeyi bir kez kullanınca eminim tekrar yapmak isteyecekseniz. İnsanın istediği gibi şekillendirebildiği şeyler hazırlaması inanın çok eğlenceli oluyor :)
Herkese iyi seneler ve iyi bayramlar :)

Etiketler:

15 Comments:

Anonymous Adsız said...

Mrb öncelikle biraz geç oldu ama geçmiş olsun anneniz iyidir umarım.
Öğrenmek isteyipte tarifini bulamadığım bir şeydi çok tşkler . Blogları geç takip etmeye başladığımdan bulamadım sanırım. Sayenizde süslü kurabiyelerim olacak :)

12:23  
Blogger tugce:-) said...

merhaba gaye,
çok teşekkürler, annem şimdi gayet iyi. umarım kurabiyeleri yaparken eğlenirsin. elimden gelgiği kadar detaylı anlatmaya çalıştım, işine yarar umarım.
sevgiler,

16:13  
Anonymous Adsız said...

sitenizi severek takip ediyorum ama merak ettiğim bazı şeyler var.mesala kaplamalı kurabiye ne kadar tazeliğini kaybetmeden saklanabilir,şeker hamuru bozulmadan ne kadar süre durabilir bunun bir zamanı varmı,dışarıdamı durması gerek yoksa buzdolabında saklanabiliyormu

08:34  
Blogger tugce:-) said...

merhabalar,
kaplamalı kurabiyeler hava almayacak şekilde saklanırsa (kapaklı bir kapta, ağzı bağlı poşetlerde vs)1 hafta kadar yenebilir. tabii ki tazeyken her zaman daha lezzetli oluyor. şeker hamurları paketin üstünde yazan son kullanma tarihine kadar kullaılabilir, yalnız ağzını çok iyi kapamanız gerek. mümkünse her zaman poşetin içinde ağzı bağlı olarak kabına geri koyun. hava aldığında çok çabuk kurur. şeker hamuru buzdolabına konmaz ama sıcağı da sevmez. yani güneş almayan bir dolapta (kiler varsa daha iyi) tutmanızı öneririm. şeker hamuru kaplı kurabiyeler için de aynı şey geçerli. çok sıcak bir ortamda şeker hamuruyla çalışamazsınız, çok zor olur. şeker hamuru kaplı pastalar, hava almadığı için tazeliğini daha uzun korur ama tabii yine buzdolabına koymamayı tercih etmekte fayda var.
umarım yardımcı olabilmişimdir,
siteyi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler

19:18  
Anonymous Adsız said...

merhaba benim öğrenmek istediğim aslında kendi yaptığımız çok miktarda şeker hamurunun saklanma süresi.ne kadar dayanır.ayrıca pandispanyalarım azır pandispanyalar gibipuf puf olmuyo aksine tok duruyor ve fazla kabarmıyorlar önerebileceğiniz bir tarif rica edicem mümkünse.pastaların üstüne koyduğumuz tylose c olmadan sadece şeker hamurundan yapılan figürler ne kadar dayanabiliyor.kuruması için bekletiyoruz sonuçta dışarıda ama ne kadar kurursa kurusun sert olmuyor zaten bunları bozulmadan uzun zaman saklama şansımız olurmu.yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum

09:57  
Blogger Splendor said...

merhabalar,
ben sunu merak ediyorum. muffin ustunu royal icing ile suslesem bunu muffini pisirdikten sonra yapmam gerekiyor degil mi? o zaman icinde yumurta akı olan bu krema çiğ yenmiş oluyor değil mi? lezzetli oluyor mu bu sekilde? tadı geliyor mu ya da yumurtanın?
sımdıden tesekkur ederim
gorkem

23:38  
Blogger tugce:-) said...

merhaba,
evet, piştikten sonra süslemeniz gerekiyor. evet, çiğ oluyor :) bu şekilde kullanılıyor ve yeniyor. tadında bir sorun olmuyor, şekerli bir kaplama oluyor. :)

22:38  
Anonymous Adsız said...

merhaba, ben kurabiyelerimin üzerini minik gökkuşağı pasta süsleriyle süslemek istiyorum fakat iyice yapışması için bir taban arıyorm. Sizce royal icing kurumadan süsleri serpiştirsem nasıl olur? Ya da yapışkan için başka bir şey önerir misiniz? Daha önce bu tarifi denemediğim için soruyorum. Teşekkür ederim :)

18:52  
Blogger tugce:-) said...

merhaba,
evet royal icing kurumadna önce üstüne dilediğiniz gibi süsleme yapabilir, şeker vs gibi renkli süsler serpiştirebilirsiniz.

11:53  
Anonymous Adsız said...

Merhabalar;
Royal icing ciğ yumurta akından yapıldığı için ne kadar sürede tüketilmesi gerekir?
Çiğ olduğu için insan sağlığına zararı var mıdır?
Toz halinde satılan (mereng) yumurta akı tozu kullandığımızda bunun son tüketim tarihi daha mı uzun oluyor?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

23:18  
Blogger Unknown said...

Merhaba , royal icing i denedim fakat çok geç kuruyor , hemen ambalajlamak mümkün olmadı, üzerine iki renk çalışmak istediğimde renkler birbiri içinde dağıldı, ve kurduktan sonra ilk uygulandığında ki pürüzsüz görüntü yerini puturlu bır görüntü aldı. Bununla ilgili tavsiyelerine var mı acaba, tecrübelerini paylaşabilirsiniz çok mutlu olurum..

10:17  
Blogger Gülşah Butik Pasta said...

Merhabalar
Royal icing ile yapilan kurabiyeler ne kadar zaman icinde tuketilmesi gerekiyor ?

18:25  
Blogger Gülşah Butik Pasta said...

Merhabalar
Royal icing ile yapilan kurabiyeler ne kadar zaman icinde tuketilmesi gerekiyor ?

18:25  
Anonymous Adsız said...

acaba royal icing karısımı kullanmadan kac gun saklayabılırız

16:11  
Blogger Ebr said...

Merhabalar sorduğunuz bir soruya yanıt bulabildiniz mi merak ediyorum...kuruduktan sonraki görüntü neden pütürlü oluyor..yanlışınız nerde...cevabı bulduysaniz benimlede paylaşırsanız çok sevinirim.

23:57  

Yorum Gönder

<< Home